gototopgototop
26. август 2011.
Међународни научни скуп "Власински сусрети"

 

 

Завод за проучавање села, Српско удружење за социологију села и пољопривреде и Балканска асоцијација за социологију села и пољопривреде,  у сарадњи са Институтом за агроекономију Пољопривредног факултета у Земуну, Друштвом аграрних економиста Балкана и Културним центром у Власотинцу, организују XVII међународни научни скуп „Власински сусрети“ који ће се одржати 1. и 2. септембра 2011. године у Власотинцу и на Власинском језеру.

 

Главне теме овогодишњег међународног научног скупа су:

 

  • УЧЕСТВОВАЊЕ СТАНОВНИКА У ОБНОВИ И РАЗВОЈУ СЕЛА (пленарне седнице)
  • ПРЕДУЗЕТНИШТВО У СЕЛИМА (округли сто)

 

Према  до сада пристиглим пријавама, на скупу ће бити представљено преко  70 саопштења из Србије, Русије, Румуније, Бугарске, Грчке, Македоније, Црне Горе, Републике Српске и Хрватске.

 

Учесници Власинских сусрета социолози, социолози села, демографи, географи, етнолози, историчари, политиколози, психолози, педагози, учитељи, аграрни економисти, агрономи, економисти, урбанисти, правници, социјални и здравствени радници, свештена лица... ће мултидисциплинарним приступом са теоријског и практичног аспекта водити расправу и предлагати приоритете научног изучавања и ангажовања одговорних друштвених чинилаца.


pdf-321 Оријентациони програм рада

 

...