Почетна страна Актуелно Архива из 2011. године Увођење програма рада са починиоцима насиља у породици
31. август 2011.
Увођење програма рада са починиоцима насиља у породици

Пројекат Борба против сексуалног и родно заснованог насиља и Министартство рада и социјалне политике организују конференцију "Увођење програма рада са починиоцима насиља у породици", која ће се одржати 6. септембра 2011. године, са почетком у 9:30 часова, у хотелу M Best Western, Булевар ослобођења 56а, Београд.

Као циљеви пројекта назначени су развијање и увођење системских решења у области сексуалног и родно заснованог насиља, јачање капацитета инстиутуција које се баве заштитом жртава насиља, али и  установљавање и примена механизма који обезбеђује поступање у складу са међународним стандардима и обавезама из домена заштите људских права у овој области.

Један од циљева пројекта је и развијање сета препорука за поступање са починиоцима насиља и увођење програма рехабилитације за починиоце.

На конференцији ће бити говора о искуствима норвешког програма рада са починиоцима насиља у породици, АТБ (Алтернатив тил Волд).