gototopgototop
Почетна страна Актуелно Архива из 2013. године
6. децембар 2013.
Јубилеј ЦСР "Сава" Сремска Митровица

 

Свечаном академијом која ће се одржати 13. децембра 2013. у Градској кући у Сремској Митровици обележиће се пола века од оснивања Центра за социјални рад у овом граду.
 

Биће то прилика да се направи ретроспектива пређеног пута и да се зацртају стратешки циљеви за будући период.
 

 

 
4. децембар 2013.
Први зимски сусрети

................................................................................................................................................................................................................ ................. ..... . . . . .. .............. . .  ............... .. ................ . . . . ................... . . . ..........................

pdf-321  Позив   

 

 

 
3. децембар 2013.
Стручни скуп за запослене у социјалној заштити

 

Републички завод за социјалну заштиту и Комора социјалне заштите, организују тродневни стручни скуп. Садржај скупа је подељен у  тематске области, од значаја менаџменту и професионалцима у систему социјалне заштите, а односе се на тешкоће у примени законских одредби, извештавање у систему социјалне заштите и рад са корисницима.
 

Стручни скуп се одржава у суботичком хотелу „Патриа“ од среде 11. до петка 13. децембра 2013. године.
 

Резервације смештаја учесници врше директно на контакте хотела „Патриа“.
 

Тel: +381 (0) 24 554 500, мејл:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

 

 
2. децембар 2013.
Конференција за штампу, пројекат "Бајка"

................................................................................................................................................................................................................ ................. ..... . . . . .. .............. . .  ............... .. ................ . . . . ................... . . . ..........................

pdf-321 Агенда   

 

 

 

 
28. новембар 2013.
Деценија рада ФИЦЕ СРБИЈА

................................................................................................................................................................................................................ ................. ..... . . . . .. .............. . .  ............... .. ................ . . . . ................... . . . ..........................

pdf-321 Позивно писмо  

pdf-321 Агенда 

 

 

 
13. новембар 2013.
Завршна Конференција пројекта

 

У Београду ће се 4. и 5. децембра одржати конференција у поводу завршетка пројекта "Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју и њихове породице".

 

Ради се о пројекту који је реализован у периоду од 2010. до 2013. године у сарадњи Министарства рада, запошјавања и социјалне политике , УНИЦЕФ-а а уз подршку Европске уније.

 

Конференција ће се одржати у хотелу "Метропол".

 

pdf-321 Завршна конференција - позив 

pdf-321 Завршна конференција - концепт 

 

 

 
17. октобар 2013.
Октобарски сусрети

 

17-18. октобра 2013. године у Нишкој Бањи одржавају се традиционални Октобарски сусрети у социјалној заштити, у организацији Центра за социјални рад "Свети Сава" Ниш.

 

Том приликом у хотелу "Радон" биће разматрана централна тема сусрета, "Нове услуге у локалној заједници одговор на потребе породице и особа са сметњама у развоју".

 

 

 
16. октобар 2013.
50 година Центра за социјални рад у Суботици

 

Данас се у Суботици обележава пола века од оснивања и функционисања Центра за социјални рад.


Прослава овог вредног јубилеја организована је управо у просторијама Центра за социјални рад, у Шантићевој бр. 27 са почетком у 11,00.

 

 

 
14. октобар 2013.
Конкурс за доделу средстава за финансирање пројеката за развој услуга соц.  заштите

 

 

Конкурс за доделу средстава за финансирање пројеката за развој услуга социјалне заштите ......................................................................

 

 pdf-321 Конкурс

 ..

 

 

 
9. октобар 2013.
Unicef изложба

 

... ..... . .. .. . . . .. ................ . . . . . .. ................................... ............................  ....... .. . .. ... .. .. .... . .... . .. .................................... . . . . .              . . . . . ........ ... ...... . .. . . .

 

UNICEF pozivnica

 

 

 
9. октобар 2013.
Расписан Конкурс за побољшање положаја Ромкиња

 

 

Јавни позив за подношење предлога пројеката за унапређење положаја Ромкиња у РС ......................................................................

 

 pdf-321 Конкурс

 ..

 

 
7. октобар 2013.
Скуп у организацији Синдиката

 

Синдикат запослених у социјалној заштити Србије у Крупњу организује стручни скуп посвећен унапређењу компетенција у социјалној заштити и синдикалном деловању у оквиру позитивних законских прописа.

 

Семинар се одржава у периоду од 10. октобра до 12. октобра 2013. у хотелу Гранд.

 

 

 
4. октобар 2013.
Партнерско насиље-партнерство тужног садржаја

 

Центар за социјални рад "Колубара", Ваљево у поводу Дана менталног здравља, 10. октобра организује трибину на тему партнерског насиља.

 

Биће то прилика да се скрене пажња на израженост појаве партнерског насиља у Ваљеву и шире и да се укаже на механизме друштвеног реаговања.

 

 

 
26. септембар 2013.
Програм обележавања Међународног дана старијих

 ..... .................................. .................................................... ................ . . .............................................................. ................................... . . ............................................ ...

„БУДУЋНОСТ КАКВУ ЖЕЛИМО – ОНО ШТО СТАРИЈЕ ОСОБЕ ГОВОРЕ,
дуговечност и развој: прилике и изазови“

Међународни дан старијих особа, 1. октобар 2013,
11– 17 часова, Дом синдиката, Трг Николе Пашића 5, Београд

 

Dan starih 1.oktobar

 

 pdf-321 Преузмите Програм

 

 
3. септембар 2013.
Студије социјалног рада у Суботици

 

Универзитет "Сингидунум", односно Факултет за медије и комуникацију отвара департман за образовање дипломираних социјалних радника у Суботици. Дугогодишњи дефицит за овом струком у АП Војводина тако ће се превазићи, јер је планирано да се почетком школске године упише 60 студената са завршеном средњом школом.


Подршку овој иницијативи пружиће и Покрајинска Влада која ће обезбедити средства за стипендирање једног броја студената за професију социјалног радника. Геронтолошки центар Суботица преузима улогу наставно-научне базе за комплексне студијске програме. ..

 

 

 
6. август 2013.
Kонкурс за пројекте подршке особама са интелектуалним и менталним потешкоћама

 

У оквиру пројекта "Отворени загрљај" који финансира ЕУ "Подршка деинституционализацији и социјалној инклузији особа са интелектуалним и менталним потешкоћама", а који је скоро представљен у Београду( ускоро ће бити одржане инфо сесије и у другим градовима Србије), расписан је јавни позив за предлоге пројеката.

Предлог пројекта могу сачинити установе, локалне заједнице и организације цивилног друштва, а предвиђен је укупан износ од 2,55 милиона евра у распону од минимално 50.000 до 200.000 евра.

Рок за пријаву пројеката је 31.10.2013. а све информације можете потражити на сајту:

 pdf-321 Отворени загрљај

 ..

 

 
18. јул 2013.
Билтен "НОВОСТИ"

 

 

 biltennovosti

Са задовољством Вам представљамо десети број „Новости”, електронског билтена Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС, издање посвећено Годишњем извештају јул 2012 - јун 2013.

У овом издању „Новости” можете се информисати о:

 

· Резултатима ЕУ ПРОГРЕС-а у период јул 2012-јун 2013.

· Новим радним местима креираним кроз пројекте ЕУ ПРОГРЕС-а

· Доприносу у бојењу животне средине у зелено

· Унапређењу водоснабдевања

· Помоћи рањивим групама

· Унапређењу образовања за успешније генерације

· Побољшаном приступу здравственим услугама

· Како су добро управљање и инфраструктура постали нераздвојни пријатељи?

· Комуникацији у служби развоја

 

У жељи да сваки наредни број „Новости” буде још бољи, позивамо Вас да нам предлоге и коментаре на ово издање пошаљете на  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Такође, молимо Вас да нас обавестите слањем електронске поште на исту e-mail адресу, уколико „Новости” нису релевантне за Ваш делокруг рада или ако нисте заинтересовани да их добијате.

  

pdf-321 Преузмите билтен 

 

...

 
10. јул 2013.
Билтен о социјалној економији и социјалном предузетништву

 

 

Билтен о социјалном предузетништву

 

Са жељом да концепт социјалне економије приближи што ширем кругу заинтересованих појединаца и група у Србији, Коалиција за развој социјалног предузетништва представља први билтен о социјалној економији и социјалном предузетништву у Србији, покренут уз подршку TACSO канцеларије у Србији (Техницка подршка организацијама цивилног друштва)...

 

pdf-321 Преузмите Билтен

..

 

 
18. јун 2013.
Лиценцирање стручних радника

 

Поштовани стручни радници социјалне заштите,

 

обавештавамо вас да су се стекли услови за отпочињање поступка лиценцирања и то на основу Правилника о лиценцирању стручних радника у социјалној заштити (Сл.Гласник бр.42/2013) и Одлукама о висини чланарине, надокнаде за упис у Регистар Коморе социјалне заштите и надокнаде за издавање лиценце, Сл.Гласник 52/2013.

 

На жалост, сајт Коморе још увек није у функцији, па смо замолили наше колеге и сараднике да на својим сајтовима омогуће простор за објаву потребних информација и образаца.
Напомињемо да документацију можете слати у електронској форми или путем поште.

У функцији је и маил адреса за сва ваша питања: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Наша адреса:
Комора социјалне заштите
Теразије 41, II спрат
11000 Београд

 

Контакт телефони:

011/33 43 272, 011 733 42 028, 011/32 42 262

 

С поштовањем,
Србијанка Ђорђевић, в.д. директора

 

 

Преузмите документа:

 

pdf-321 Пријава за упис у Регистар

pdf-321 Изјава

pdf-321 Потврда

pdf-321 Пример уплатнице

 ..

 

 
7. јун 2013.
Дани малолетничког правосуђа у Нишу, 12 - 14. јун 2013.

 ....................................................................................................................   ...............          ........................................................................................................

pdf-321 Преузмите агенду...

 ..

 

 

 
7. јун 2013.
Сусрети клубова за старе

 

Центар за социјални рад Вршац последњих година завредњује пажњу својим програмским активностима. Тако је у склопу укупног проактивног приступа, 30.маја 2013. био добар домаћин Првог сусрета Клубова за старе и XVII Републичког такмичења "Српска лига трећег доба у шаху".

 

Сусрети су одржани у простору Клуба "Чокот" у Гудурици познатом виногорском подручју. У склопу ове манифестације одржан је и веома запажен округли сто на тему "Клуб за старе као облик ванинституционалне заштите старијих људи у локалној заједници", а којем су покренуте одређене иницијативе око активности које би водиле даљем позиционирању клубова у систему активности и услуга у области социјалне заштите. У раду округлог стола учествовали су представници бројних установа за старе, центара за социјални рад, Републичког завода за социјалну заштиту, ФПН, Покрајинског секретаријата за здравство, соц. политику и демографију...

 ..

 

 
31. мај 2013.
Конкурс за финансирање пројеката за унапређење система социјалне заштите

................... . . ......... .. .................................. . ............................ . . ....................................... . ................................................................ . . ...................................... . . ................................... . ................. . ............................................. . . ............

 pdf-321 Преузмите документацију

 ..

 

 
17. мај 2013.
Донети и објављени правилници

 

У Службеном гласнику Републике Србије бр.42/2013 од 14. маја 2013. потписани су и објављени Правилник о лиценцирању организација социјалне заштите, Правилник о лиценцирању стручних радника у социјалној заштити и Правилник о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите.

Правилници ступају на снагу почев од 22. маја 2013. године.

 

..

 
8. мај 2013.
Реактивиран часопис

 

Након дугогодишњег дисконтинуитета, Друштво социјалних радника Србије је поново покренуло издавање стручног часописа "Социјална политика и социјални рад". У првом броју за текућу, 2013. годину своје текстове објављују бројни аутори, представници академске заједнице и колеге и колегинице из непосредне праксе.

Уверени смо да ће часопис представљати значајан механизам за размену искуства и сазнања у области социјалног рада и социјалне политике.

..

 

 
8. мај 2013.
150 година Црвеног крста

 

8. маја 2013. на Тргу Републике у Београду се обележава Међународни дан Црвеног крста.
Црвени крст Србије и Међународни комитет Црвеног крста заједнички ће представити историјат и развој ове значајне међународне организације.

..

 

 
8. мај 2013.
Консултативни састанак у Крагујевцу

 

Један од приоритета рада Министарства рада, запошљавања и социјалне политике у наредном периоду (када су деца у питању) је развој услуга за подршку породицама у ризику.

У том контексту, приоритет су услуге интензивне подршке породици односно услуге подршке породици у кризи – које су усмерене управо на оне породице где постоји ризик од измештања детета, ако се породици не пружи потребна подршка. Ове услуге су такође од кључног значаја када се планира враћање детета из установе или са породичног смештаја у биолошку породицу. МРЗСП сматра да постоји простор за развој ове услуге, као интегрални део трансформације домова за децу без родитељског старања. Намера је да се овакво решење пилотира кроз пројекат који подржава Новак Фондација и УНИЦЕФ, а кључну улогу у усмеравању, координацији, операционализацији и праћењу пилотирања ће имати Републички завод за социјалну заштиту.

Стручни скупе се одржава у Крагујевцу у периоду од 8. маја до 10. маја 2013. године.

..

 

 
29. април 2013.
Отворен позив за мале пројекте

 

Отворен позив за мале пројекте Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији - више информација на сајту  Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

..

 

 
29. април 2013.
Средства за мале пројекте невладиних организација ван територије Београда

 

Програм малих грантова Демократске комисије Амбасаде САД-а додељује грантове за пројекте који подржавају демократију и развој демократских институција у Републици Србији. Максималан износ средстава по пројкету је 24.000 $, али како би могло да се финасира што више пројеката, они који буду захтевали мали износ средстава имаће предност. Дужина трајања пројекта ограничена је на годину дана.


Грантови су пре свега намењени невладиним и другим непрофитним организацијама из свих делова Србије, изузев са територије Београда.

 

Више података можете пронаћи на линку сајта Демократске комисије при Амбасади САД.

 

 

...

 
26. април 2013.
Конгрес ФИЦЕ

 

Фице Србија има свог представника у саставу Скупштине Удружења, што је чињеница од посебног значаја, јер потврђује опредељење наше организације да у непосредном раду партиципирају представници свих сектора. И оних из јавног, али и из приватног и непрофитног!

 

У припреми је Конгрес ФИЦЕ који ће се одржати у Берну, у другој половини 2013. године.

 

pdf-321 Преузмите позив  

 

...

 

 
10. април 2013.
Билтен "НОВОСТИ"

 

 

Са задовољством Вам представљамо девети број „Новости”, електронског билтена Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС, за период од јануара до марта 2013. године.У новом издању „Новости” можете наћи информације о:· Информативно-едукативној кампањи „Европа, то си ти“

· Продужетку трајања ЕУ ПРОГРЕСа до марта 2014.

· Стварању повољног пословног окружења у Врању

· Примени принципа доброг управљања у раду зелене пијаце у Бојнику

· Побољшању услова за живот у јужној и југозападној Србији

· Плановима ЕУ ПРОГРЕСа за наредни период

 

pdf-321 Преузмите билтен 

 

...

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL