Почетна страна Активи Актив дефектолога
Актив дефектолога Štampa

ОСНИВАЊЕ СЕКЦИЈЕ ДЕФЕКТОЛОГА ПРИ УДРУЖЕЊУ СТРУЧНИХ РАДНИКА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

На социјално-педагошком активу шеснаест сродних установа социјалне  заштите, донета је одлука о формирању секције дефектолога унутар удружења стручних радника у социјалној заштити.
Оснивачка скупштина Секције дефектолога је одржана 25.11.2008. године у „Дому за децу и омладину ометену у менталном развоју“- Сремчица.
Основни постулат од кога се креће ка минимуму стандарда у пружању дефектолошких услуга у систему социјалне заштите је виђење дефектолога као стручњака који се бави едукацијско-рехабилитацијском делатношћу.
Кроз рад секције дефектолози запослени у установама социјалне заштите би требало да артикулишу своје проблеме у свакодневном раду као и тешкоће интеграције свог стручног профила у реформисани систем социјалне заштите. Секција би на даље требало да буде тело од кога се упућују захтеви за иницирање промена у самом закону о социјалној заштити како би се могло адекватно утицати на измене и допуне делова  закона којима се регулише:

• улога дефектолога у установама соц. заштите
  • права и обавезе дефектолога
  • стручне компетенције
  • стручно усавршавање