Почетна страна Активи Актив социјалних радника
Актив социјалних радника Štampa

На саветовању у организацији Удружења, “Ка систему квалитета у социјалној заштити“ на Дибчибарама, априла, 2008. године отпочето је , а у јуну исте године окончано конституисање Секретаријата Секције социјалних радника. На  седници у Вршцу, у Специјалној психијатријској болници „Др Славољуб Бакаловић“ изабран је састав Секретаријата:

• Талпеш Миодраг, председник Секције, ЦСР Вршац
  • Новаков Мирјана, члан, ГЦ Београд
  • Радисављевић Светлана, члан, ГЦ Матарушка Бања
  • Чеперковић Раде, члан, ЦСР Врњачка Бања
  • Петровић Драган, члан, ЦСР Вршац
  • Чуровић Миленко, члан, Синдикат запослених у соц.заштити

Секретаријат је одржао две седнице,  у Матарушкој Бањи и Новом Саду на којима је дефинисао будуће програмске активности. Један од праваца рада Секције социјалних радника је праћење и утицање на нову организацију рада центара за социјални рад, са акцентом на „позиционирање“ професије социјалних радника. Образовање социјалних  радника (посебно могућности наставка студија колега и колегиница са вишом школском спремом) и појава дефицитарности струке у многим регијама Србије  је битан сегмент интересовања Секције.

У току је припрема за одржавање стручног скупа социјалних радника окупљених у оквиру Удружења,  односно Секције социјалних радника.

Издвајамо

Baner