gototopgototop
24. јун 2011. Štampa

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА

 

 

У Београду је у просторијама Геронтолошког центра одржана седница УО Удружења и том прилоком су донети одговарајући закључци и одлуке:


  • Сабор Удружења који ће се одржати крајем октобра има изборни карактер, јер ће се том приликом изабрати нови сазив Скупштине од 100 чланова. Одлучено је  да се НВО сектору и приватним пружаоцима услуга обезбеди 10 места у будућем сазиву Скупштине Удружења и да им се на тај начин понуди учешће у раду Удружења, уколико то процене као свој интерес.

  • Ускоро ће кренути кандидовање за будуће чланове Скупштине и то преко центара за социјални рад, оних који су у седишту административних округа.Улога тих центара за социјални рад је да у оквирима округа организују консултативни процес и на тај начин одреде кандидате за чланство у Скупштини.


  • Покренута је иницијатива да се приступи изради публикације, коментара везаних за примену одредби новог Закона о социјалној заштити, где би се Удружење појавило као издавач а аутори би требало да буду представници ресорног министарства. Иницијатива ће бити упућена помоћници министра, Сузани Пауновић.


  • У Одбор за припрему почетка рада Коморе запослених предложени су: Драгојло Минић, Ненад Иванишевић, Видоје Радуловић и Сузана Перовић

 

  • Конкурс за доделу Републичких награда за 2011 расписаће се крајем текуће године у последњем броју „Актуелности“ а новчани износи за награђене остају на прошлогодишњем нивоу (70.000 динара за Прву награду, 50.000 динара за Другу награду и 40.000 динара за трећу награду). У међувремену ће се концептуализовати измењени критеријуми за доделу награда, усклађени са савременим трендовима и променама у систему социјалне заштите и по том, новом Правилнику о Републичким наградама ће се расписати конкурс за 2011.

 

...