gototopgototop
7. април 2014. Štampa

 

РАДИОНИЦА У ЉИГУ

 

 

Радионица у ЉигуРеализујући пројекат "Развој социјалних услуга-пут ка побољшању положаја друштвено осетљивих група" у Љигу је 4. априла 2014. године одржан стручни скуп у организацији Удружења стручних радника социјалне заштите.

Скуп је окупио представнике три општине, Љиг, Мионица и Лајковац и учеснике из локалних система социјалне заштите, образовања, здравства, локалне самоуправе и појединих удружења са подручја наведених општина. Чули су се разлози који су узроковали да ове три општине до сада немају развијену ниједну социјалну локалну услугу, али и ставови који су указивали на израженост потреба локалног становништва за овим специфичним видовима заштите.

Овај стручни скуп је на крају исходовао јасним промишљањем учесника да је локалном становништву ових општина  неопходна услуга помоћи у кући намењена старијим суграђанима (најпре старима  из околних села), затим дневни боравак за децу и  младе и одрасле ометене у развоју  и као међуопштинска услуга  учесници су "видели" сигурну кућу.

Међуопштински Центар за социјални рад "Солидарност" је био добар партнер Удружењу у припреми и реализацији овог скупа, а свим учесницима из система социјалне заштите овај скуп ће донети одговарајући број бодова у процесу релиценцирања.