gototopgototop
Почетна страна Вести Архива вести из 2012. године
4. децембар 2012. Štampa

 

ПОЗИВ ЗА СКУПШТИНУ УДРУЖЕЊА

 

 

Скупштина Удружења одржаће се 14. децембра 2012. године у Хотелу "Шумарице" у Крагујевцу.

 

pdf-321 Преузмите позив 

 

...

 
19. новембар 2012. Štampa

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА

 

 

У Врању је одржана седница УО Удружења, у хотелу "Пржар" 14. новембра 2012. уз присуство већине чланова УО, али и представника медија.

 

Донете су између осталог и следеће одлуке:

 • Редовна годишње Скупштина Удружења ће се одржати 14./15. децембра у Крагујевцу, у хотелу "Шумарице". У склопу трајања Скупштине биће организовано и свечано уручење Републичких награда за појединце и установе,  добитнике за 2011. годину
 • Усваја се и нова, измењена Одлука о установљавању и додели Републичких награда, као и Правилник о критеријумима за доделу Републичких награда.
 • У рад УО кооптирани су нови чланови (уместо троје који су поднели оставке) и то: Батричевић Нада, директорка ЦСР Врбас, Дражовић Светлана, директорка ЦСР Краљево и Самарџија Милан, Републички завод за социјалну заштиту.

 

 

 ......

 
6. новембар 2012. Štampa

 

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА У ВРАЊУ, 14. НОВЕМБРА 2012.

 

 

На седници која ће се ускоро одржати у Врању, расправљаће се о актуелном финасијском пословању Удружења и донеће се одлуке о кооптирању нових чланова УО на места која су настала оставкама претходно изабраних представника из система социјалне заштите.


На овој седници је планирано и усвајање новог осавремењеног Правилника о критеријумима и поступку доделе републичких награда.
Једна од важнијих тачака дневног реда односи се на организовање Скупштине Удружења која је зацртана за децембар месец текуће године.

 

 

 ......

 
5. новембар 2012. Štampa

 

АКТУЕЛНОСТИ У ШТАМПИ

 

 

Нови двоброј, часописа "Актуелности" је управо у штампарији, а Гост Уредник је и овога пута ,Виолета Благојевић, директорка Центра за породични смештај и усвојење Ниш.

На око стотинак страница садржани су занимљиви наслови који третирају карактеристике положаја деце и младих, ометених у развоју у систему социјалне заштите, затим се пажња усмерава на појаву поремећаја понашања и низ других текстова.

Часопис ће бити дистрибуиран поштом свим установама и центрима који припадају социјалној заштити, али и претплатницима и другој заинтересованој јавности.

 

 

 

......

 
18. септембар 2012. Štampa

 

УСКОРО СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА

 

 

Према договореној динамици активности, у току су припреме за скоро одржавање седнице УО. Биће то прилика да се сагледа актуелно пословање Удружења и одреде приоритети деловања до краја текуће године (наплативост чланарине за 2012.).

Очекује се да се на тој седници утврди и термин одржавања редовне годишње Скупштине, усвоји нови Правилник о Републичким наградама и донесу и неке друге, релевантне одлуке.  

 

......

 
12. јул 2012. Štampa

 

ДОНЕТЕ ОДЛУКЕ О РЕПУБЛИЧКИМ НАГРАДАМА

 

 

Комисија за доделу Републичких награда одржала је у Београду, у просторијама РЗСЗ седницу (11.7.2012.) на којој је донела одлуке у вези Конкурса за доделу Републичких награда за ванредни допринос развоју система социјалне заштите, за 2011. годину.


У категорији појединаца награђени су :

 • Прва Републичка награда припала је СУЗАНИ ПАУНОВИЋ, помоћници министра МИНРСП
 • Друга Републичка награда припала је БРАНКИЦИ ЈАНКОВИЋ, директорки ГЦ Београд
 • Трећа Републичка награда припала је РАДИ ДИВАЦ, дипл.спец.педагогу ЦСР Пријепоље


У категорији установа награђени су:

 • Центар за социјални рад "Солидарност" Крагујевац
 • Центар за социјални рад Параћин

 

...

 
6. јул 2012. Štampa

 

СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА

 

 

Заказана седница Комисије за доделу Републичких награда на којој ће се разматрати пристигли предлози везани за Конкурс за доделу Републичких награда за 2011. годину.

 

Седница ће се одржати 11. јула 2012. године, у Београду, у Републичком заводу за социјалну заштиту.  

 

......

 
4. јул 2012. Štampa

 

ОДРЖАНА 3. СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА


 

На 3. седници УО Удружења одржаној у Крчедину, 3. јула 2012. у присуству 11 чланова УО донете су следеће одлуке:

 • Гајић Живорад се именује за Главног и одговорног уредника часописа "Актуелности"
 • Јанковић Бранкица се именује за Председницу Уређивачког одбора часописа "Актуелности"
 • Редовна годишња Скупштина Удружења ће се одржати у периоду октобар / новембар текуће године. Формирана је и радна група за припрему седнице Скупштине Удружења, на челу са Председником Скупштине, Момиром Борићем
 • Разрешени су чланства у Управном одбору на сопствени захтев, Ђорђевић Србијанка и Дупљак Џемаил. Покренута је иницијатива да се на првој наредној седници, сходно статутарним одредбама, кооптирају нови чланови УО.

Расправљало се и о обавезама у вези одржавања Скупштине Коморе, као и одругим текућим обавезама и пословању Удружења.

Седници је присуствовала и пом.министра Сузана П.која је говорила о актуелним процесима у области и улози Удружења (и других асоцијација професионалаца) у склопу укупне трансформације система социјалне заштите.

 

......

 
27. јун 2012. Štampa

 

ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА

 

 

Заказана седница Управног Одбора Удружења за 3. јули 2012. На овој седници УО разматраће се и донети одлуке о именовању Главног и одговорног уредника "Актуелности", именоваће се Уређивачки одбор часописа.

Разматраће се и нека актуелна питања у вези статуса појединих чланова УО и посебан акценат ће бити усмерен на припреме редовне Скупштине Удружења. Разговараће се и о процесу дефинисања Стратегије развоја организације за мандатни период 2012-2015.

 

......

 
27. јун 2012. Štampa


                                            ОДРЖАНА СЕДНИЦА АКТИВА СОЦИОЛОГААктив социолога одржао седницу у Пожаревцу , 20. јуна 2012.


pdf-321 Преузмите документа 

 

...

 
26. јун 2012. Štampa

 

УСКОРО НОВИ ДВОБРОЈ АКТУЕЛНОСТИ

 

 

Гост уредник часописа Актуелности, колегиница Благојевић Виолета, директорка Центра за породицни смештај у Нишу приводи крају концепт часописа, другог по реду двоброја у овој години. Очекује се да током јула месеца овај двоброј, 3/4 2012. буде одштампан и дистрибуиран стручној јавности.

Према садашњем плану у овом двоброју Актуелности ће доминирати тематика која прати рад и оснивање мреже Центара за породични смештај, а наћи ће се простора и за друге релевантне стручне радове и информације од општег значаја (оснивање Коморе и избор Скупштине...).

 

......

 
25. јун 2012. Štampa

 

ЗАВРШЕН КОНКУРС

 

 

Ових дана је управо  завршен  Конкурс  за  доделу  Републичких  награда за претходну,   2011. годину.  Комисија за доделу Републичких награда ће на својој седници разматрату укупно 7 пристиглих предлога.

На адресу Удружења пристигло је укупно 5 предлога за појединачне награде, док у конкуренцији установа и организација имамо 2 предлога.

 


......

 
31. мај 2012. Štampa

 

ПРИСТИЖУ ПРЕДЛОЗИ ЗА РЕПУБЛИЧКУ НАГРАДУ

 

 

У седиште Удружења пристигле су прве пријаве - предлози за доделу Републичких награда за 2011. годину. Обе пријаве су у конкуренцији појединаца. Подсећамо све заинтересоване да је рок за предлагање кандидата у категорији појединаца и у категорији установа, 15. јуни 2012. године.

Након тога следи заседање Комисије за доделу Републичких награда која ће донети одговарајуће одлуке о добитницима.


......

 
24. мај 2012. Štampa

 

ОКОНЧАН ПОСТУПАК ПРЕДЛАГАЊА КАНДИДАТА ЗА СКУПШТИНУ КОМОРЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕУдружење је окончало поступак предлагања кандидата за Скупштину Коморе социјалне заштите. Сходно роковима, 10. маја 2012. је достављен списак од 48 кандидата из центара за социјални рад, установа за смештај и невладиног / приватног сектора.


pdf-321 Преузмите списак 

 

...

 
4. мај 2012. Štampa

 

 ИСТИЧЕ РОК ЗА ИЗБОРЕ У КОМОРИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

 

 

Управни одбор Удружења је на својој седници од 30. априла 2012. године фактички усагласио листу кандидата за потенцијално чланство у Скупштини Коморе. С тим у вези подсећамо на неке обавезе и рокове:

 • До 8. маја 2012. године на mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli сваки кандидат мора доставити образац изјаве, пријаву и биографију. 
 • Штампани материјал доставити у канцеларију Удружења, Београд, Геронтолошки центар, Марије Бурсаћ 49, сарадници у канцеларији Биљани Златановић, најкасније до 9. маја 2012. године до 15,00 часова.

 

...

 
25. април 2012. Štampa

 

 КОМОРА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

 

 

У току су активности везане за кандидовање будућих чланова Скупштине Коморе запослених у социјалној заштити. Управни одбор Удружења ће тим поводом одржати седницу која је заказана за 30. април 2012. године у Београду.

Поред активности у вези избора за Комору, на седници ће се расправљати и о текућим пословима, попут именовања Уређивачког одбора часописа "Актуелности" , припреми редовне годишње Скупштине Удружења и сл.

 

...

 
12. април 2012. Štampa

 

 УСКОРО НОВИ ДВОБРОЈ АКТУЕЛНОСТИ

 

 

У припреми први двоброј Актуелности, од скора стручног часописа за теорију и праксу социјалне заштите.Овогодишњи Гост Уредник, колегиница Виолета Благојевић, психолог, ВД Директорка Центра за породични смештај Ниш управо је предала одабране текстове на лектуру.

Очекује се да први двоброј за 2012. буде пред читалачком публиком током априла месеца!

 

...

 
26. март 2012. Štampa

 

ОДРЖАНА ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА УПРАВНОГ И НАДЗОРНОГ ОДБОРА

 

 

У Београду је у простору Геронтолошког центра одржана седница највиших органа Удружења, прва након конституисања на Сабору одржаном крајем прошле године.

У веома конструктивној атмосфери, уз присуство и Председника Скупштине Удружење, колеге Момира Борића донете су и врло важне одлуке:

 

 • Усвојен је Извештај о раду за 2011. годину и Извештај о финансијском пословању за 2011. годину
 • Донета је Одлука да висина годишње чланарине остане као и претходних година-11.865,00 динара (просек привреде из 2003.)
 • Претплата на "Актуелности" за појединце и нечланице Удружења износи 1.000,00 динара у текућој години (4 двоброја)
 • "Актуелности" прерастају у стручни часопис намењен пракси и теорији социјалне заштите, а као Гост Уредник у овој години је именована колегиница Благојевић Виолета, психолошкиња, директорка Центра за породични смештај и усвојење у Нишу
 • Расписан је Конкурс за доделу Републичких награда за 2011. годину који ће бити објављен на сајту Удружења и у стручном часопису  "Актуелности" број 1/2 2012.

 

Именована је и Комисија за доделу Републичких награда у саставу:

1. Дражовић Светлана, председница, ЦСР Краљево

2. Митровић Радмила, ПЗСЗ

3. Јасмина Ивановић, МИНРСП

4. Шанија Сагдати, РЗСЗ

5. Ерлевајн Драган, Центар за пор.смештај и усвојење Ћуприја

 

...

 
12. март 2012. Štampa

 

 ПРВА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА

 

 

Прва  седница  УПРАВНОГ  ОДБОРА  Удружења  у  новом  сазиву,  биће одржана   23. марта 2012. године у Београду, у Геронтолошком центру Београд. Биће то заједничка седница са члановима НАДЗОРНОГ ОДБОРА, а седници ће присуствовати и Председник Скупштине Удружења.

 

Биће то прилика да се размотре ефекти рада из претходне године и да се усагласи политика деловања Удружења у периоду испред нас.

 

...

 
9. март 2012. Štampa

 

 СЕДНИЦА АКТИВА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

 

 

У Матарушкој Бањи, у Геронтолошком центру одржава се седница Актива здравствених радника.

Састанак је заказан за  21. март 2012. године.

Подробније информације о дневном реду и другим битним информацијама могу се добити од представника (председника) секретаријата Актива здравствених радника.

 

...

 
11. јануар 2012. Štampa

 

УСКОРО НОВИ ДВОБРОЈ АКТУЕЛНОСТИ


 

У припреми је последњи двоброј "Актуелности", бр.7/8 из претходне године. Очекујемо да до краја јануара часопис буде дистрибуиран ка свим представницима система социјалне заштите и чланицама Удружења. Ово је последњи број у којем је као Гост - Уредник часопис уређивала, колегиница Вукотић Марина из Покрајинског завода за социјалну заштиту.


 ...