gototopgototop
15. мај 2013. Štampa

 

У СУСРЕТ СТРУЧНОМ СКУПУ - ЈУН 2013.

 

 

Удружење стручних радника социјалне заштите најављује одржавање Стручног скупа у периоду од 6. јуна до 8. јуна 2013. (прелиминарни датум). У сарадњи са ресорним министарством дефинише се садржај рада ,а важно је истаћи да се као коорганизатори у организацију овог Стручног скупа укључују и Асоцијација центара за социјални рад и Удружење послодаваца социјалне заштите.


Биће то прилика да се упознамо са коначним решењима везаним за минималне националне стандарде социјалних услуга, за процесе лиценцирања и професионалаца и организација, као и са неким изменама Правилника о стручним пословима у социјалној заштити. На овом скупу ће се говорити и о изазовима везаним за реализацију института усвојења, за трендове у развоју хранитељства и породичног смештаја, као и за неке друге актуелне теме у области система социјалне заштите.

Ускоро се може очекивати дефинисање структуре и садржаја саветовања, одређење места где ће се верујемо окупити велики број стручњака из свих сектора у социјалној заштити, дакле и из јавног, али и из цивилног и приватног сектора.