gototopgototop
16. децембар 2013. Štampa
 
УДРУЖЕЊЕ ПРУЖА ПОДРШКУ РАЗВОЈУ ЛОКАЛНИХ УСЛУГА
 
 
На управо окончаном конкурсу ресорног министарства, наше Удружење је добило прилику да реализује пројектни предлог "Развој социјалних услуга-пут ка побољшању положаја друштвено осетљивих група".
 
Ради се о пројекту чије је трајање омеђено на 6 месеци,а основна нит се састоји у покушају да у општинама у којима никада досада нису успостављане локалне социјалне услуге, према резултатима скорашњих истраживања (ЦЛДС, Мапирање услуга социјалне заштите у надлежности локалних самоуправа") покрене механизам дискусије на тему потреба за успостављањем социјалних услуга, са релевантним актерима (јавни, приватни и цивилни сектор).
 
Већ су успостављени контакти са Богатићем, а пројектне активности су усмерене на организовање неколико округлих столова и у другим локалним самоуправама, попут Лајковца, Лучана, Мионице и ...
 
У предвечерје јубилеја 20 година постојања Удружења стручних радника социјалне заштите Србије овај пројекат је свакако снажан стимуланс за још активнијим учешћем организације у креирању укупног квалитета система социјалне заштите.