gototopgototop
Почетна страна Актуелно Архива из 2012. године Публикација Улога локалних самоуправа
16. јануар 2012.
Публикација „Улога локалних самоуправа - Кратак преглед 1. националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва".

 

 

Поштоване колеге и колегинице,


Задовољство нам је да представимо публикацију „Улога локалних самоуправа - Кратак преглед 1. националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва". Овом брошуром се указује на најважније елементе националног извештаја – надлежности, мере и програме, као и изазове, на националном и локалном нивоу у свим релевантним областима социјалног укључивања и смањења сиромаштва у Републици Србији.

Брошуром се ставља нагласак на могућности које су значајне за остваривање социјалног укључивања на нивоу локалних заједница у Србији. Брошура је првенствено намењена локалним самоуправама, представницима секторских институција на локалном нивоу, невладиним организацијама и свим другим актерима који се активно ангажују у својој заједници да би побољшали положај најугроженијих група становништва и унапредили процес социјалног укључивања.

Брошура се потпуно ослања на чињенице, налазе и препоруке Првог националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2008–2010. године. Први национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији усвојен је у марту 2011. године. Извештај је свеобухватан и њиме се сагледавају законски оквир, стратешка опредељења, анализа стања, преглед реализованих мера, изазови и правци развоја у областима релевантним за социјално укључивање и смањење сиромаштва у Србији.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

 

pdf-321 Преузмите публикацију

 

...