gototopgototop
Почетна страна Актуелно Архива из 2012. године
27. децембар 2012.
Билтен "НОВОСТИ"

 

 

Представљамо Вам осми број “Новости”, електронског билтена Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС, за период новембар-децембар 2012.

 

У новом издању “Новости” можете се информисати о:

   - Додели награда у оквиру ликовног конкурса за ученике средњих школа и промоцији календара ЕУ ПРОГРЕСа за 2013.

   - Признањима ЕУ ПРОГРЕСа

   - Удруживању предузећа у кластере

   - Опремању пет месних заједница у Новом Пазару

   - Кампањи за промоцију Доброг управљања

 

 

pdf-321 Преузмите билтен 

 

...

 
20. децембар 2012.
Лиценцирање у систему социјалне заштите

 

 

Систем лиценцирања организација социјалне заштите и стручних радника, које је Министарство рада, запошљавања и социјалне политике започело, има за циљ унапређење и стандардизовање квалитета у социјалној заштити у Србији. Први пут, кроз лиценцирање уводи се систем квалитета за организације социјалне заштите и стручне раднике у овој области. Систем лиценцирања гарантује стручност, кредибилитет и поузданост свих организација и стручних радника у социјалној заштити у Србији...

 

pdf-321Детаљније

 

...

 

 
5. децембар 2012.
Малолетничко правосуђе у Републици Србији

 

 

Центар за права детета је управо објавио Зборник радова "Малолетничко правосуђе у Републици Србији" са саветовања у организацији Савета за праћење и унапређење рада органа кривичног поступка и извршења кривичних санкција према малолетницима.

 

 pdf-321 Преузмите... 

 

...

 
23. новембар 2012.
Скупштина Коморе у Београду

 ........................................................... . ... ..... .. . .... ... . .. . ....................................................................................................................................................................

 

 pdf-321 Преузмите позив 

 

...

 
21. новембар 2012.
Билтен "НОВОСТИ"

 

 

Са задовољством Вам представљамо седми број “Новости”, електронског билтена Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС, за период јул-октобар 2012. године.

 

У новом издању “Новости” можете наћи информације о:

- Састанку Управног одбора ЕУ ПРОГРЕСа у Медвеђи

- Првој млечној пијаци у Бојнику

- Заступању права маргинализованих група

- Фестивалу „Дани шљиве“ у Блацу

- Саветодавној служби за грађане у Новом Пазару

- Прегледу пројеката који су финансирани преко ЕУ ПРОГРЕСа

- Плановима ЕУ ПРОГРЕСа за наредни период

 

pdf-321 Преузмите билтен 

 

...

 
8. новембар 2012.
Европа за грађане и грађанке

 

 

У Бриселу је за 9. новембар 2012. године заказано потписивање Меморандума о сагласности између Владе Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у Програму „Европа за грађане и грађанке” . Меморандум ће у име Владе Републике Србије потписати Ивана Ћирковић, директорка Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије је национална контакт тачка за овај програм. Кроз овај програм грађани/ке добијају могућност да учествују у транс-националним разменама и сарадњи и на тај начин допринесу развијању осећаја припадности европским вредностима и јачању европских интеграција.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом позива све организације које се баве истраживањем европских јавних политика и оне које делују на европском нивоу (кровне организације, европске мреже, ОЦД које су активне широм Европе, које промовишу европске вредности и подстичу развој цивилног друштва на европском нивоу) да до 15. новембра 2012. године пријаве своје пројекте у склопу Програма “Европа за грађане и грађанке” у оквиру конкурса (Мера 1. и 2.), Структурна подршка организацијама цивилног друштва које се баве истраживањем европских јавних политика и организацијама које делују на европском нивоу. Износ структурне подршке у облику оперативних неповратних средстава је до 100 000 евра. Ово је први позив који је отворен за организације у Србији.

Све информације о процедури, начину финансирања и пријавне обрасци доступни су на интернет страни Извршне агенције за образовне, аудио-визуалне и културне политике .

За сва питања везана за програм Европа за грађане и грађанке можете се обратити Канцеларији на број телефона +381 11 313 0968 , а више информација можете пронаћи на нашој званичној интернет презентацији:


pdf-321 www.civilnodrustvo.gov.rs

 

...

 
5. новембар 2012.
Нови пројекат у социјалној заштити

 

 

Почев од 1.октобра 2012. отпочело је спровођење пројекта "УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА КОРИСНИКА ЗА ОСОБЕ СА МЕНТАЛНИМ ИНВАЛИДИТЕТОМ И МЕНТАЛНИМ БОЛЕСТИМА И СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА ЊИХОВО ДРУШТВЕНО УКЉУЧИВАЊЕ У ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ".

Финасијер је Европска унија из средстава ИПА 2011, а корисници пројекта су Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, Министарство здравља, резиденцијалне установе социјалне заштите, психијатријске болнице, нво, локалне самоуправе и корисници установа.

 

...

 
19. септембар 2012.
Дневни центар за децу и младе

 

 

Центар за социјални рад Темерин ће свечано отворити Дневни Центар за децу и младе као нову локалну услугу намењену породицама са децом ометеном у развоју. Свечаност је планирана за петак, 21. септембар 2012.

Пројекат успостављања наведене социјалне услуге је подржан средствима ЕУ, а очекује се да свечаности присуствују и представници ресорног министарства и Делегација ЕУ.

 

...

 
6. септембар 2012.
Билтен "НОВОСТИ"

 

 

Са задовољством Вам представљамо шести број “Новости”, електронског билтена Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС, посвећен другом годишњем извештају за период јул 2011- јун 2012. године.

 

pdf-321 Преузмите билтен 

 

...

 
11. јун 2012.
Одлука о избору чланова Скупштине Коморе социјалне заштите

 .............................................. ..............................................................................................................................................................................................................................

 

pdf-321 Преузмите одлуку 

 

...

 
29. мај 2012.
45 година Фондације "Солидарност Србије"

 

 

Свечана академија у поводу обележавања 45 година рада Фондације "Солидарност" одржаће се у Београду, у згради Народног позоришта, 29.5.2012. године са почетком у 12,00 часова.

 

...

 
11. мај 2012.
Јавни конкурс за пројекте усмерене на унапређење положаја особа са инвалидитетом

 

 

Министарство рада и социјалне политике - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом расписује јавни позив заинтересованим социjaлно – хуманитарним организацијама да поднесу предлоге пројекта који имају за циљ унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији.

Средства за наведени конкурс обезбеђена су из средстава опредељених по основу Закона о играма на срећу, из Буџетског фонда за програме социјалнo-хуманитарних организација...


pdf-321 Детаљније

 

...

 
7. мај 2012.
Билтен "НОВОСТИ"

  ..............   .........................................................................................................................................................................................................................................

...

 
11. април 2012.
Одлука о изборима за Скупштину Коморе социјалне заштите

 

 

На основу члана 225. став 4. Закона о социјалној заштити („Службени гласник РС”, бр. 24/11) и члана 9. Статутарне одлуке бр.119-01-82/2011-09/02-02 од 05. 10. 2011. године, Одбор за припрему конституисања и почетак рада Коморе социјалне заштите, на седници одржаној 19. 03. 2012. године, у Трстенику, усвојио је одлуку о расписивању и спровођењу избора за чланове Скупштине Коморе социјалне заштите.

 

pdf-321 Преузмите одлуку 

 

...

 
28. март 2012.
Kонкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији

 

 

Министарство рада и социјалне политике - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом упућује јавни позив заинтересованим удружењима грађана да поднесу предлоге пројеката за финансирање из средстава опредељених по основу Закона о играма на срећу, из Буџетског фонда за заштиту и унапређење положаја особа са инвалидитетом...


pdf-321 Детаљније

 

...

 
14. март 2012.
Конкурс за доделу средстава за финансирање пројекта за развој услуга социјалне заштите

 

 

Министарство рада и социјалне политике Републике Србије - Сектор за бригу о породици и социјалну заштиту, расписује Конкурс за доделу средстава за финансирање пројекта за развој услуга социјалне заштите...


pdf-321 Детаљније

 

...

 
5. март 2012.
Incest Trauma Centar

 

 

Београд је именован за званичног носиоца Кампање Савета Европе за Републику Србију, која носи назив "1 од 5".

Реч је о потписаном Споразуму између Савета Европе у Стразбуру и Incest Trauma Centra - Београд који се тиче вођења Кампање Савета Европе против сексуалног злостављања деце, засноване на Ланзарот Конвенцији. Назив Кампање, "1 од 5" ("Једно од петоро"), дат је у складу са званичним податком Савета Европе да је једно од петоро деце у Европи преживело сексуално насиље. Incest Trauma Centar - Београд је именован за званичног носиоца у пуном трајању Кампање, закључно са 2014. годином.

 

pdf-321 Преузмите документацију

 

...

 
29. фебруар 2012.
Перспективе социјалне инклузије и деинституционализација особа са сметњама у развоју

 

 

У Нишу, 2. марта 2012. године на Филозофском факултету одржава се Конференција: "Перспективе социјалне инклузије и деинституционализација особа са сметњама у развоју".

 

pdf-321 Преузмите документацију

 

...

 
3. фебруар 2012.
Водич кроз потенцијалне домаће и иностране изворе финансирања

 

 

Грађанске иницијативе, заједно са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије и TASCO Канцеларијом припремили су девето издање Водича кроз потенцијалне домаће и иностране изворе финансирања, за пројекте НВО, локалних самоуправа, МСП и предузетника у Србији.

Овај Водич доприноси бољој информисаности свих партнера и пружа увид у средства за реализацију најразличитијих програмских и пројектних активности, а која су на располагању организацијама цивилног друштва, општинама, малим и средњим предузећима, предузетницима и појединцима. .


pdf-321 Детаљније

 

...

 
26. јануар 2012.
Први сајам социјалне заштите

 

 

Први сајам социјалне заштите је непрофитни пројекат који реализује Министарство рада и социјалне политике са својим партнерима, 10. фебруара 2012. године у хали 5 Београдског сајма.


pdf-321 Детаљније

 

...

 
23. јануар 2012.
Улога медија и примена етичких стандарда у извештавању о реформи социјалне заштите и корисницима услуга

 

 

Независно удружење новинара Србије уз подршку Министарства рада и социјалне политике организује семинар,

25. јануара 2012. године у Београду, у Медија центру. Тема скупа је: "Улога медија и примена етичких стандарда у извештавању о реформи социјалне заштите и корисницима услуга".

.

pdf-321 Преузмите програм и позивно писмо

 

...

 
16. јануар 2012.
Публикација „Улога локалних самоуправа - Кратак преглед 1. националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва".

 

 

Поштоване колеге и колегинице,


Задовољство нам је да представимо публикацију „Улога локалних самоуправа - Кратак преглед 1. националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва". Овом брошуром се указује на најважније елементе националног извештаја – надлежности, мере и програме, као и изазове, на националном и локалном нивоу у свим релевантним областима социјалног укључивања и смањења сиромаштва у Републици Србији.

Брошуром се ставља нагласак на могућности које су значајне за остваривање социјалног укључивања на нивоу локалних заједница у Србији. Брошура је првенствено намењена локалним самоуправама, представницима секторских институција на локалном нивоу, невладиним организацијама и свим другим актерима који се активно ангажују у својој заједници да би побољшали положај најугроженијих група становништва и унапредили процес социјалног укључивања.

Брошура се потпуно ослања на чињенице, налазе и препоруке Првог националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2008–2010. године. Први национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији усвојен је у марту 2011. године. Извештај је свеобухватан и њиме се сагледавају законски оквир, стратешка опредељења, анализа стања, преглед реализованих мера, изазови и правци развоја у областима релевантним за социјално укључивање и смањење сиромаштва у Србији.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

 

pdf-321 Преузмите публикацију

 

...

 
13. јануар 2012.
У току је Конкурс за најсиромашније општине у Србији за 2012. годину

 

 

И ове године је Министарство рада и социјалне политике расписало конкурс намењен најсиромашнијим општинама, везаним за развој локалних социјалних услуга. Конкурс је отворен до 23. јануара 2012. године


pdf-321 Конкурс

 

...

 
11. јануар 2012.
Примери међународне и европске добре праксе за одрживи развој цивилног друштва

 

 

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом организује 18. јануара 2012. године стручни скуп на тему "Примери међународне и европске добре праксе за одрживи развој цивилног друштва".

. . . ..............................................

 

pdf-321 Преузмите позивно писмо и агенду

 

...

 
11. јануар 2012.
Десети билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва

                    .....................................                                                                                                                                                             ....................................................

 bilten10

 

. . . ..............................................

pdf-321 Преузмите билтен

 

...