gototopgototop
Почетна страна Актуелно Архива из 2012. године Европа за грађане и грађанке
8. новембар 2012.
Европа за грађане и грађанке

 

 

У Бриселу је за 9. новембар 2012. године заказано потписивање Меморандума о сагласности између Владе Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у Програму „Европа за грађане и грађанке” . Меморандум ће у име Владе Републике Србије потписати Ивана Ћирковић, директорка Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије је национална контакт тачка за овај програм. Кроз овај програм грађани/ке добијају могућност да учествују у транс-националним разменама и сарадњи и на тај начин допринесу развијању осећаја припадности европским вредностима и јачању европских интеграција.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом позива све организације које се баве истраживањем европских јавних политика и оне које делују на европском нивоу (кровне организације, европске мреже, ОЦД које су активне широм Европе, које промовишу европске вредности и подстичу развој цивилног друштва на европском нивоу) да до 15. новембра 2012. године пријаве своје пројекте у склопу Програма “Европа за грађане и грађанке” у оквиру конкурса (Мера 1. и 2.), Структурна подршка организацијама цивилног друштва које се баве истраживањем европских јавних политика и организацијама које делују на европском нивоу. Износ структурне подршке у облику оперативних неповратних средстава је до 100 000 евра. Ово је први позив који је отворен за организације у Србији.

Све информације о процедури, начину финансирања и пријавне обрасци доступни су на интернет страни Извршне агенције за образовне, аудио-визуалне и културне политике .

За сва питања везана за програм Европа за грађане и грађанке можете се обратити Канцеларији на број телефона +381 11 313 0968 , а више информација можете пронаћи на нашој званичној интернет презентацији:


pdf-321 www.civilnodrustvo.gov.rs

 

...