gototopgototop
Почетна страна Вести Архива вести из 2009. године
21. децембар 2009. Štampa

 

ИЗЈАСНИЛИ СЕ СОЦИЈАЛНИ РАДНИЦИ

 

Иницијативи Секретаријата Секције социјалних радника Удружења о утврђивању објективне-стварне спремнности колега и колегиница са завршеном Вишом школом за социјалне раднике, за евентуалним наставком студија на Факултету политичких наука одазвало се досада (18.децембар 2009.) укупно 92 појединца. Махом су то колеге и колегинице из центара за социјални рад али и из установа за смештај.


Следи анализа приспелих пријава, креирање даљих активности Секције и скоро покретање иницијативе ка релевантним актерима (ФПН, МИНРСП, Београдски Универзитет, Друштво социјалних радника Србије...).


.

 
8. децембар 2009. Štampa

 

ТЕЧЕ ИЗЈАШЊАВАЊЕ СОЦИЈАЛНИХ РАДНИКА

 

Секција социјалних радника Удружења покренула је активност утврђивања стварног интереса социјалних радника са VI степеном стручне спреме за ЕВЕНТУАЛНИ наставак студија на Факултету политичких наука.

 

Намера Секције је да у односу на суштински изражену мотивисаност за наставком студија покрене и води акцију за евентуалним омогућавањем даљег школовања колега/иница са вишом школском спремом.

 

До овог момента пристигло је укупно 45 пријава колегиница и колега који изражавају спремност за евентуалним наставком студија. Највећи број је, према очекивању из наших центара за социјални рад али има пријављених и из установа за смештај корисника.

 

.

 
2. децембар 2009. Štampa

 

ОДЛУКА О РЕПУБЛИЧКИМ НАГРАДАМА ЗА 2008.

 

У Београду је 27.новембра заседала Комисија за доделу Републичких награда за ванредне доприносе у унапређењу социјалне заштите у Републици Србији и једногласно донела следеће одлуке:

 

Награђени Републичким наградама за 2008. годину:

 

  • Установе:

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СМЕДЕРЕВО - "Повеља"


  • Појединци

 

  1. РАДИСАВ НИКОЛИЋ, социолог ЦСР Ниш, ПРВА НАГРАДА "Повеља" и новчани износ од 60 000 динара
  2. МИЛЕНКО ЧУРОВИЋ, дипл.социјални радник, ДРУГА НАГРАДА "Повеља" и новчани износ од 45 000 динара
  3. ЉИЉАНА ИЛИЋ, социјални радник, ЦСР Пожаревац, ТРЕЋА НАГРАДА "Повеља" и новчани износ од 30 000 динара
  4. ДЕСА ИГЊАТОВИЋ, педагог,  Дом Бања Ковиљача, ТРЕЋА НАГРАДА  "Повеља" и новчани износ од 30 000 динара

 

.

 
30. новембар 2009. Štampa

 

УСКОРО НОВИ БРОЈ  "АКТУЕЛНОСТИ"

 

Као Гост Уредник, колегиница Славица Милојевић из Републичког Завода за социјалну заштиту је управо у штампу предала последњи, овогодишњи број ( 5/6 2009 ) гласила Актуелности.

 

Очекујемо да до краја текуће године Актуелности бр. 5/6 2009. доспеју до установа из система социјалне заштите и осталог дела читалачке публике.

 

Детаљније...
 
24. новембар 2009. Štampa

 

СЕКЦИЈА СОЦИЈАЛНИХ РАДНИКА

 

У току је изјашњавање-анкетирање социјалних радника са Вишом стручном спремом о спремности за евентуалним наставком факултетских студија (ФПН, VII степен стручне спреме). Материјал (пратеће писмо и појашњење и упитник) је већ достављен електронским путем свим установама из система социјалне заштите, али и социјалним радницима у другим друштвеним областима.

Истовремено, скрећемо Вам пажњу да исти материјал можете преузети и на нашем сајту.

 

.

 
10. новембар 2009. Štampa

 

На седници Председништва Удружења од 10.новембра 2009. донете су следеће одлуке:

 

1. Усваја се оставка Мр Војина Видановића на место Главног и одговорног Уредника гласила  "Актуелности", поднета из личних разлога.


2.  Као Гост Уредник, часописа "Актуелности" за два наредна броја (5/6 2009 и 1/2 2010),  почев од 1.11.2009. именује се Славица Милојевић,  руководилац Одељења за информисање, промоцију и подршку из Републичког завода за социјалну заштиту.

 

.

 
14. oктобар 2009. Štampa

 

ЗАКЉУЧЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ РЕПУБЛИЧКИХ НАГРАДА

 

Ових дана, тачније 10.октобра 2009. завршен је Конкурс за доделу Републичких награда за 2008. годину у категорији установа и појединаца. Подсећања ради Конкурс је био отворен од марта, а услови и критеријуми Конкурса су били доступни стручној јавности посредством сајта и гласила „Актуелности“ бр.3/4 2009 који је дистрибуиран установама и центрима за социјални рад, као чланицама Удружења.

Детаљније...
 
18. септембар 2009. Štampa

 

СТРУЧНИ СКУП СОЦИЈАЛНИХ РАДНИКА

 

У Сремској Каменици, у СОС „Дечјем селу“, 17.9.2009. одржана је ИВ  седница Секретаријата Секције социјалних радника у чијем раду су учествовали и представници Друштва социјалних радника Србије, као и колегинице из Покрајинског завода за социјалну заштиту.    Централна тема састанка била је организација и дефинисање структуре предстојећег стручног скупа који ће организовати наведена секција Удружења и ДСРС.

 

Детаљније...
 
20. јул 2009. Štampa

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СЕКРЕТАРИЈАТА СЕКЦИЈЕ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

 

У Старом Лецу је 26.6.2009. одржан  састанак Секретаријата Секције здравствених радника којим је председавала председница секције Мила Ристовић. Састанку су присуствовали, поред чланова Секретаријата  и представници секција социјалних радника и дефектолога, као и здравствени радници Дома у Сремчици  и Дома „1.октобар“ из Старог Леца.

 

Детаљније...
 
23. јун 2009. Štampa

 

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА УДРУЖЕЊА СТРУЧНИХ РАДНИКА

СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ


 

У Бешкој је 30.априла 2008. године одржана седница Председништва Удружења стручних радника  социјалне заштите којом је председавала председница Србијанка Ђорђевић и у чијем раду су, поред чланова Председништва Удружења учествовали и Председник Скупштине, чланови Надзорног одбора, Председник Комисије за доделу Републичких награда, Председник Уређивачког одбора “Актуелности“ и председници Секција.
Детаљније...
 
19. јун 2009. Štampa
.
.
ДОДЕЉЕНЕ РЕПУБЛИЧКЕ НАГРАДЕ ЗА 2007. ГОДИНУ
.
Крајем априла 2009. у Бешкој, у амбијенту хотела „Божић“, на обалама Дунава свечано су уручене Републичке награде појединцима и установама за 2007.годину.
У добром расположењу и уз присуство четрдесетак сарадника, награде је уручила Председница Удружења , Србијанка Ђорђевић.
Добитници у категорији установа  су били: Центар за социјални рад из Шапца и Геронтолошки центар из Сомбора којима су уручене Повеље за ванредне доприносе развоју социјалне заштите.

Детаљније...