gototopgototop
1. септембар 2015. Štampa

 

 ПРОГРАМ ЗА ИНИЦИЈАТИВЕ И РАЗВОЈ

 

 

Током августа Удружење је концептуализовало још два пројекта, од којих је један поднет Канадском Фонду за евентуалну финансијску подршку и имплементацију. Овај пројекат третира синдром сагоревања и има за циљ јачање вештина стручњака у области социјалне заштите да одговоре изазовима у свакодневном раду. Пројекат предвиђа и евентуални откуп ауторских права једне публикације Америчке асоцијације социјалних радника која разматра проблем сагоревања у социјалном раду.

Други пројекат изашао из активности успостављеног, посебног Програма за иницијативе и развој при нашем Удружењу третира проблем насиља у породици и развој супервизијских вештина. Ауторски тим ових дана "трага" за потенцијалним донаторима који би подржали овај значајан пројекат.

Подсећамо да се сви запослени, иначе чланови овог Удружења могу придружити активностима Програма за иницијативе и развој. Потребно је да самостално (или уз логистичку подршку канцеларије Удружења) формирају ауторски тим и да дефинишу пројектну идеју која је у складу са вредностима и принципима Удружења (УО заузима становиште о испуњености ових услова) и да аплицирају преко Удружења, користећи постигнуте референце у досадашњем деловању.