gototopgototop
3. октобар 2016. Štampa

 

 ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА

  

У Београду је 28. септембра 2016. одржана четврта седница УО Удружења. Том приликом је размотрена досадашња реализација Програма рада за текућу годину и констатовано да организација има завидан ниво активности што доприноси њеној видљивости.

С тим у вези а у поводу директног обраћања Удружењу како појединаца, тако и представника центара за социјални рад поводом бројних проблема у раду - недостатак довољног броја запослених, угрожена безбедност при обављању послова из домена јавних овлашћења, тешкоће у досезању квалитета пружених услуга и исхода заштите  и сл. УО је одлучио да упути иницијативу ка ресорном министарству и затражи додатну подршку у изналажењу могућности и запошљавању недостајућих стручњака у оквирима органа старатељства и других установа, у складу са економским могућностима и потребама организације непосредног стручног рада.

Именован је и састав Комисије за избор носиоца пројекта и пројектних активности, а разматран је и састав групе која ће вероватно реализовати студијску посету Словачкој током новембра месеца.