gototopgototop
18. март 2010. Štampa

 

ЗАСЕДАЛО ПРЕДСЕДНИШТВО

 

У Вршцу је 17.марта 2010. одржана редовна седница Председништва Удружења и то у простору Специјалне психијатријске болнице “Др Славољуб Бакаловић“.

 

 

Поред 9 присутних  чланова Председништва, секретара и Председника Скупштине, учешће у раду су узели Гордана Калнак-чланица Градског већа Вршца и директорка болнице Др Тања Вазнесевски.

 

 

 

Састанку су присуствовали и чланови Секретаријата секције социјалних радника.

 

 

 

 

У запаженој организацији колеге Талпеш Миодрага, директора ЦСР Вршац и његових сарадника, састанак је и медијски пропраћен и уприличен као део обележавања јубилеја -50 година рада Центра за социјални рад Вршац.

 

 

 

 

Сумирана је активност Удружења у оквиру јавне расправе у вези новог Закона о социјалној заштити и том приликом је истакнуто:

 

 
  • Концепт новог Закона о социјалној заштити је у основи очекиван а исказана је брига о имплементацији и о расположивим укупним ресурсима нужним за примену у пракси. Учешће представника Удружења, на сесији на Златибору организоване у склопу јавне расправе (МИНРСП, Удружења, Асоцијација, Синдикат)  је процењивано и у основи подржано. Истакнута је активност Секције социолога  у оквиру јавне расправе.
  • Исказана је амбиција да се у предстојећој изради подзаконских аката још више ангажују чланови Удружења, пре свега на операционализацији бројних решења које заговара нацрт новог закона.
 

 

 
  • Председништво је донело одлуку да се Сабор као део изборних активности у Удружењу одржи у првој половини наредне, 2011. године а да се током ове покрену припремне радње (обавештавање чланства,предлагање кандидата за будући састав тела и органа Удружења). Оваква одлука је донета у контексту очекивања усвајања новог Закона о социјалној заштити и нужности прилагођавања свих актера неким законским решењима.
 

 

 

 

Председништво је донело и следеће одлуке:

 

 

 

 
 
Чланарина за 2010. је неизмењена и износи 11.865 динара на годишњем нивоу

Прва Републичка награда за појединца за 2009. износи 70.000 динара

Друга Републичка награда за појединца за 2009. износи 50.000 динара

Трећа Републичка награда за појединца за 2009. износи 40.000 динара
 
 

 

 

 

На предлог Секције социјалних радника подржано је  формирање радне групе са циљем иницирања могућности даљег наставка студија колега и колегиница са завршеном вишом школском спремом (евентуални упис на трећу годину студија социјалног рада). Ова радна група ће обавити комуникацију са представницима Универзитета и Факултета политичких наука,затим са представницима ресорних министарстава и испитати могућности за реализацију ове иницијативе у којој се преко 90 социјалних радника изјаснило у намери за даљим наставком школовања.